Prijava
office[@]olicom.co.rs

Tečna kreda za pisanje po tabli

Tečna kreda je nastala kao proizvod potrebe profesionalnih alpinista. Da im dlanovi ne bi proklizavali, alpinisti su ranije sa sobom nosili kamenu kredu izmrvljenu u prah. Na nekim stenama/planinama/usponima je uvedena zabrana korišćenja krede u prahu zbog njenih abrazivnih osobina. Da bi se olakšali usponi i povećala sigurnost alpinista napravljena je tečna kreda koja za razliku od obične krede(kalcijum karbonat) sadži magnezijum karbonat. U tečnu kredu, u zavisnosti od namene, se dodaje alkohol(etanol ili izopropil alkohol), arome(koristi se u prehrambenoj industriji), smola(za bolje pijanjanje), i t.sl.
Uni ball je u svoju široku paletu proizvoda ubacio i tečnu kredu u markeru. Sa tečnom kredom u markeru se lako piše po školskim tablama i dostupno je 8 boja bela, crvena, fluoroscentno narandžastafluoroscentno zelenafluoroscentno žuta, srebrna, svetlo plava i zlatna. Tečna kreda je na bazi vode ali je otporna na kišu tako da se natpis na tabli ispred restorana neće razliti. Tečna kreda se koristi za pisanje menija na tabli ispred kafića, salona, auto-perionica, pekara, tečna kreda za ukrašavanje prozora i t.sl. Kreda u markeru se lako nanosi na sve ravne površine: reklamne table, prozore, školske(zelene) table,...Tečna kreda u markeru je idealna za dekorisanje prozora za Novu godinu i rođendane.
Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da redovno ažuriramo sajt, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da dostupnost artikala i cene proverite direktno, putem telefona ili elektronskom poštom.