Prijava
office[@]olicom.co.rs

Koje trake koristi Brother aparat koji imam?

Za lakše pronalaženje traka koji koristi Vaš aparat pratite sledeće korake:


1. Pritisnite natpis pored lupe: Product Search:

Izaći će sledeća stranica:

2.Search by Model Name

U praznoj kocki ukucajte broj vašeg uređaja npr.: E550WVP
Pritiskom na Search tab ili na taster Enter na tastaturi izaći će spisak i fotografije aparata sa sličnom oznakom/šifrom.
Izaberite onaj koji Vas interesuje.

3. Izlazi stranica sa svim potrebnim uputstvima za korišćenje i programima za aparat.
Ispod fotografije izabranog aparata se nalazi link koji Vas sada zanima(Consumables & Accessories):
Support & Downloads

4. Da biste našli koje sve trake može da koristi ovaj aparat kliknite na 
Consumables & Accessories
5. Zatim na : 
Tape
6. Klikom na Tape dobijate spisak svih traka koje mogu da se koriste sa ovim aparatom(u ovom primeru je poduži spisak pa ga ne navodimo)
7. Kopirate šifru željene trake ili višе željenih traka i pošaljete nam na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 
 
 

 

 

Brother TZe aparati i trake u tabeli

Tabela sa Brother trakama koja olakšava snalaženje u ogromnoj ponudi. Pronađete dimenziju koju želite i tražite koja boja slova na kojoj pozadini(crno na belom, npr.) Vam odgovara.
Brother aparati i TZ trake.  Brother trake se prave u sledećim širinama: 6, 9, 12, 18, 24 i 36mm.brother traka Brother taka ima sledeće kombinacije natpisa:
crno na belom, crno na providnom, crno na crvenom, crno na žutom, crno na zelenom, crno na plavom, plavo na fluoroscentno narandžastom, belo na crnom, belo na providnom, belo na plavom, crveno na belom, plavo na belom, zlatno na crnom.
Brother trake boje i oznake
Nadamo se da će Vam ova tabela omogućiti lakše snalaženje.

Kontakt

Olicom international DOO Beograd

Rudo 2 /212
11050 Beograd

Telefon:   011 41 57 000
Fax:         011 28 96 447
Mobilni:   063 482 007
E-mail:    office [@] olicom.co.rs

Tehnička olovka, patent olovka ili minerica

Tehnička olovka ili patent olovka ne mora da se zarezuje i zato je izuzetno popularan pribor za pisanje u kancelarijama. Švajcarski bibliograf Konrad Gesner je 1565.g. je izmislio prvu tehničku olovku. Morala je da bude ručno podešavana i zarezivana. Prva "minerica" koja je imala mehanizam za pomeranje olova su izmislili Sampson Mordan i Džon Isak Hokins u V.Britaniji 1822.g. Od 1837 do drugog svetskog rata(kada je uništena u bombardovanju), kompanije koju je osnovao Mordan - "S.Mordan & Co.", je proizvodila i usavršavala tehničke olovke. Između 1822 i 1874.g. je registrovano 160 patenata vezanih za tehničku olovku. Zokuji Hakajava je 1915.g. je unapredio tehničku olovku i nazvao je"uvek-spremna-SHARP-olovka" (Sharp-oštra). Kada je počeo da dobija veće porudžbine, 1916.g. je otvorio firmu Sharp koja je danas multinacionalna korporacija sa sedoštem u Tokiju. Danas postoje tri vrste mehanizma koji se koriste u tehničkim olovkama: ratchet, screw-based i clutch-pencils. Ratchet imaju dva, tri ili više prstiju koja drže minu. Kada se pritisne kapica patent olovke, prsti se rašire i mina se pomera napred, ali zbog mehanizma koji drži minicu(uglavnom je to gumeni prsten) minica ne izleti celom dužinom. U telu tehničke olovke može da se drži više minica. Screw-based koristi uvijanje mehanizma za izbacivanje i pomeranje minica u ležištu. Clutch-pencils ima takođe prste kao i ratchet, i minica se pomera kada se prsti otvore ali nema sigurnosnog mehanizma, tako da se minica slobodno pomera kada su prsti otvoreni. Clutch-pencils uglavnom koriste deblje minice, od 2mm do 5,6mm i uglavnom imaju samo jednu minu u telu. Najkorišćenije su tehničke olovke sa minicama debljine 0,5mm i 0,7mm. Minice  mogu biti u bojama, različitih debljina( 0.3mm, 0.5mm, 0.7mm,...) i razlikuju se po mekoći - tvrdoći(HB. H, 2H,..6H,B, 2B,...)
rotring tikky

Njegovo veličanstvo USB

USB 1.1 izlaz se pojavio 1990-ih i zbog brzine prenosa od 15 MegaBita u sekundi, svi ostali izlazi su polako izbacivani i prelazilo se na USB.USB1.1
Na proleće 2000.g. se pojavio USB 2.0 sa brzuinom prenosa podataka od 480Mbps a ta brzina je omogućila korišćenje eksternih hard diskova uključujući i USB flash drive. Pojavom malog i kompaktnog uređaja koji je imao dovoljan kapacitet i odličnu brzinu prenosa podataka polako su izlazili iz upotrebe optički mediji poput CD-a i DVD-a.
Najnoviji 3.0 izlaz je revolucionarno ubrzao prenos podataka na nevrovatnih 5.0Gbps! Sada ceo operativni sistem može da bude na eksternom hard disku. I ako je vizuelno konektor  ostao isti, na unutrašnjoj strani konektor je obojen u prepoznatljivu plavu boju.USB3.1
USB type C je samo nov oblik konektora verzije USB 3.1 ali je povećao brzinu protoka do 10Gbps.TypeC
USB flash drive je izmislio Dr.Masuoka koji je radio za Toshibu a"flash" je ime koje je predložio jedan od asistenata jer  je DR. Masouku brisanje memorije podsećalo na blic kamere(flash). 
Prvi USB falsh drive je napravljen 2000. godine u Singapuru u kompaniji Trek Technology i imao je memoriju 8MB(Mega bajta a ne Giga bajta kao što smo mi danas navikli) a prvi USB sa memorijom od 1GB je izbačen 2004.
Brzina kojom se povećava kapacitet USB-a je tolika da se sada više i ne proizvode USB-ovi od 1GB, 2GB i 4GB. Cenovno su se izjednačili USB od 8GB i 16GB a pojavili su se novi USB-ovi od 2TB.
Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da redovno ažuriramo sajt, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da dostupnost artikala i cene proverite direktno, putem telefona ili elektronskom poštom.