Prijava
office[@]olicom.co.rs

Kako se prijaviti - registrovati

Prijava - registracija:
(ne radimo sa fizičkim licima)

U gornjem desnom uglu u crnom kvadratu napisano je: Prijava, kliknete tu. Idete na: Napravi nalog.

Popunite sve podatke i obavezno unesite broj mobilnog telefona(brza pošta ili naši vozači će Vas kontaktirati na taj broj). Kada pritisnete tab: Registracija, na e-mail adresu će Vam stići poruka o uspešnoj registraciji. Preko tog linka se vratite na sajt, opet idete na Prijava, unesete Vaše korisničko ime i lozinku i počnete kupovinu.
Možda će Vam se pojaviti natpis: Dopunite podatke. Potrebno je samo da ukucate "Korisničko ime" i "lozinku" i da štiklirate kružić ispred "Slažem se sa uslovima o korišćenju sajta" 
OSlažem se

Stiže Vam poruka na mail:
Obaveštenje

Registracija završena!

Vaš nalog je kreiran i aktivacioni link je poslat na e-mail adresu koju ste uneli. Zapamtite da morate aktivirati nalog klikom na aktivacioni link kada dobijete e-mail poruku pre nego što ćete moći da se prijavite

Sada možete da kupujete

Kako plastificirati - laminirati papir

Opisaću Vam proces plastifikacije papira A4 formata na plastifikatoru Fellowes L125. Sličan proces je na svim laminatorima.
Kada izvadite aparat iz kutije uključite plastifikator u struju. Sa strane ima samo jedno dugme koje pritisnete i čekate 4-5 minuta da se aparat za plastifikaciju ugreje. Kada je spreman za upotrebu, kada se unutrašnjost laminatora ugrejala, upaliće se zelena led lampica na gornjoj strani plastifikatora. Papir koji želite da plastifikujete, u ovom slučaju maksimalno A4 formata, stavite u foliju za plastifikaciju. Folija za plastifikaciju je spojena na jednom od dva uža kraja i u nju ubacujete papir koji ćete plastificirati. Taj kraj folije koji je već spojen stavljate u laminator. Sve ostalo radi laminator: uvlači foliju za plastifikaciju, spaja(topi krajeve folije za plastifikaciju) i izbacuje plastificirani dokument na drugu stranu. Plastificirani papir je topao i ne možete da se opečete ali ipak ne hvatajte deo koji tek izlazi iz mašine za plastifikaciju. 
U linku ispod je video na YouTube-u za plastifikator L125(oznaka 125 je za maksimalnu debljinu (mikronažu) folije za plastificiranje i u ovom slučaju može da se koristi maksimalna debljina folije za plastifikaciju do 125 mikrona):
https://www.youtube.com/watch?v=2_VgGwJOA_g
Na linku ispod je generalno(uopšteno) objašnjenje kako se koriste Fellowes laminatori, i apsolutno je preslikano i za ostale brendove poput Dahle:
https://www.youtube.com/watch?v=v32Vb5nxWcI

Neke sitnice koje sigurno niste znali

Postoje male stvari koje su napravljene da nam olakšaju život na predmetima za svakodnevnu upotrebu a za koje verujem niste znali.
Zbog toga smo  mi tu da Vam ukažemo na njih.
Na svakoj QWERTY tastaturi postoji sitnica koja olakšava njenu upotrebu. Neprimetna ali ipak tu. Obratite pažnju na slova F i J. Na donjoj polovini tastera, ispod slova se nalaze male izbočine. Na slovu F nam pomaže oko orijentacije na levoj strani tastature, za lakše pronalaženje slova u njegovoj blizini. Isto važi i za slovo J na desnoj strani tastature.
F i J na tastaturi
Da li ste primetili da kapice na hemijskim olovkama imaju rupice na vrhu. A znate li čemu služe? Ima nas koji volimo da grizemo, žvaćemo i glockamo vrh olovke. Nije ukusno, nije zdravo ali ipak grickamo. I ako se sličajno desi da poklopac "zaluta" u grlo, ova rupica na vrhu omogućava dotok vazduha dok se ne stigne do stručnog lica koje će izvaditi strano telo. Zamislite komentar doktora nakon intervencije...
Rupica na poklopcu hemijske
Pogledajte Vaš punjač za laptop. Pre dela koji se uključuje u laptop postoji cilindar. I ima vrlo važnu ulogu. On sprečava električne smetnje. Mali, simpatičan a radi svoj posao, neprimetno.
Valjak na kablu
Punjači za Apple imaju dva savijena dela na vrhu. U obliku slova Г. Punjač je fantastična stvar kada se koristi ali izuzetno iritira dugačak kabl koji se vuče po stolu, zar ne? Kabl obmotate oko ova dva "krila" i problem je rešen. Elegantno.  I da, pored kamere na zadnjoj strani postoji rupa. Niste je primetili? Ili ste se uvek pitali čemu služi? To je mikrofon. Omogućava da zvuk prilikom snimanja bude čist.
Krilca na punjacuiPhone rupica
A čuvena dvobojna gumica. Sa crvenim i plavim delom. Starije generacije sigurno znaju da imaju isti ukus kada se zagrize. Ali namena? Plavim delom se brišu tragovi hemijske olovke, pa čak i penkala. Tako kaže legenda. Ali preveliki trud i pritisak na papir uglavnom rezultiraju cepanjem papira.
crveno plava gumica
Ranac. A na rancu ušiven deo koji ima dva proreza. Nije za slušalice. Nije. A nije ni za provetravanje ranca. Ne. Ne služi ni ergonomskom obliku. Pa čemu služi? Možete da dodate još neku kesu ili torbu jednostavnim provlačenjem kroz rupe i vezivanjem. Praktično zar ne?
dodatak na rancu
Poklopac na skalpelu koji se skida da bi se zamenio nož-uložak skalpela, ujedno služi da bi se odlomio vrh skalpela koji više nije oštar. 
poklopac skalpela
Na svakoj plastičnoj čaši od 2dl postoje tri linije. Ona najbliže dnu predstavlja količinu alkohola koja je jednaka jednoj dozi("one shot"), sledeća linija je mera za jednu čašu od 2dl a poslednja je količina piva koja stane u jednu flašu.
linije na casi

Hemijske olovke gravura

Hemijske olovke sa gravurom ili štampom su idealan poklon. Vi samo odaberite model hemijske olovke koju želite da gravirate a ostalo ostavite našem stručnom timu. Gravirana hemijska olovka je unikatan poklon sa dušom. Hemijska olovka sa posvetom, ugraviranim imenom, lepom porukom, značajnim datumom, samo Vama bitnom reči,... 

Šta je bitno kod poklona? Nekad je bitna samo pažnja, znak da ste nekome dragi. Kada dobijate poklon zapamtićete samo originalne poklone, one kojih ćete se sećati celog života. Zato i Vi budite originalni kada dajete drugima poklone. Poklonite originalno. Poklonite jedinstveno. Poklonite hemijsku olovku sa ličnom posvetom. Hemijsku olovku koja izgraviranom porukom podseća na Vas , do večnosti i nazad. 

Gravirana hemijska olovka je jedini poklon koji će ostati trajno podsećanje na dan kada je poklonjena i na osobu koja je poklon dala.

U našoj ponudi su sve renomirane marke: Parker, Pilot, Pelikan, Pentel, Carand'ache, Lamy, Waterman, ... Kada poklonite hemijsku olovku ili naliv pero u sa gravurom ostavićete željeni utisak.

Birate font i pismo po želji.

Koje trake koristi Brother aparat koji imam?

Za lakše pronalaženje traka koji koristi Vaš aparat pratite sledeće korake:


1. Pritisnite natpis pored lupe: Product Search:

Izaći će sledeća stranica:

2.Search by Model Name

U praznoj kocki ukucajte broj vašeg uređaja npr.: E550WVP
Pritiskom na Search tab ili na taster Enter na tastaturi izaći će spisak i fotografije aparata sa sličnom oznakom/šifrom.
Izaberite onaj koji Vas interesuje.

3. Izlazi stranica sa svim potrebnim uputstvima za korišćenje i programima za aparat.
Ispod fotografije izabranog aparata se nalazi link koji Vas sada zanima(Consumables & Accessories):
Support & Downloads

4. Da biste našli koje sve trake može da koristi ovaj aparat kliknite na 
Consumables & Accessories
5. Zatim na : 
Tape
6. Klikom na Tape dobijate spisak svih traka koje mogu da se koriste sa ovim aparatom(u ovom primeru je poduži spisak pa ga ne navodimo)
7. Kopirate šifru željene trake ili višе željenih traka i pošaljete nam na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 
 
 

 

 
Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da redovno ažuriramo sajt, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da dostupnost artikala i cene proverite direktno, putem telefona ili elektronskom poštom.