Prijava


The News

Pakovanje , transport i skladištenje

Kartonske kutije, selotejp mat široki, selotejp providni široki, streč folija, folija sa vazdušnim mehurićima, pak papir, rebrasti karton, omotni papir, ...

Sve ovo zajedno služi da se napravi jedna jedina stvar: paket Ili NJ.V. "Paket". Ništa bez njega. Nema selidbe, isporuke, skladištenja, čuvanja, transporta, prenosa, dostave, ...

Da nema paketa ceo svet bi stao. I to bi bio jedan strašno dosadan i monoton svet. Srećom smo mi iz Olicom-a tu i pomažemo da svet ostane zanimljiv i dinamičan. Pomažemo Vama da klasifikujete, spakujete, odložite, zaštite i sačuvate Vaša dokumenta i robu. Da sklonite ono što Vam sada nije potrebno na siguran i bezbedan način i da stvari koje ste uskladištili zateknete i koristite u istom stanju kao kada ste ih spakovali.

Donećemo Vam sve što je potrebno za pakovanje a ako budete raspoloženi, pomoćićemo Vam da to i iskoristite na planirani način.

Vazdušne koverte

 

 

Opširnije...

Bela tabla

Opširnije...

Spajalice, istina o njima

Nekoliko istina o izumitelju spajalica:

1.Spajalice je izmislio Johan Valer 1899. Ovim izumom je zaradio 900.000 dolara. U Oslu je podignut spomenik njemu u čast.

2.Spajalice je izmislio Semjuel Fej 1867. godine i u prvobitnoj verziji su bile trouglaste. 

Činjenica je da je Johan vlasnik patenta koja je po izgledu drugačija od današnjih spajalica i dovoljno nepraktičnija od engleskog patenta koji je uveliko bio u proizvodnji kada je Valer(Voler) patentirao svoju. Greškom u tumačenju nekih nemačkih spisa, tokom 1920-ih, ova dezinformacija se ukorenila u Norveškoj , tako da se spajalica danas poistovećuje sa norveškim nacionalnim duhom(spajalica kao simbol nečega što ujedinjuje).

3. Naravno, tu je i Elis Stenman, Švedjanin,inženjer, koji je napravio kuću od papira 1922. godine i koja još uvek stoji. I njemu se pripisuje čast da je izmislio sitnicu bez koje se ne može zamisliti kancelarijski sto.

Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da redovno ažuriramo sajt, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da dostupnost artikala i cene proverite direktno, putem telefona ili elektronskom poštom.